Vier projecten Mulder Obdam open tijdens Dag van de Bouw

Mulder Obdam stelt dit jaar maar liefst vier projecten open tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 2 juni a.s. De projecten zijn tussen 10.00 en 16.00 uur opengesteld voor het publiek. Projecten in Obdam, Heerhugowaard, Schagen en dit jaar zelfs Leiden zijn voor iedereen te bezichtigen. Altijd al eens een kijkje achter de ‘bouwschermen’ willen nemen? Dit is uw kans.Nieuwbouw 12 woningen Polderweijde, fase 5a aan de Laan van Meerweijde in Obdam

Het populaire woningbouwproject Polderweijde wordt in fasen gerealiseerd en bestaat in totaliteit uit circa 250 woningen en appartementen in diverse prijscategorieën. De wijk Polderweijde is gesitueerd aan de rand van Obdam, maar eveneens dicht bij de dorpstraat en het gezellige centrum. De ovale verkavelingstructuur met het vele groen en water zorgen voor rust en ruimte in een eigentijdse structuur.

Fase 5a bestaat uit 12 twee-onder-één kapwoningen en kenmerkt zich door extra aandacht voor wooncomfort en duurzaamheid. De woningen worden optimaal geïsoleerd en standaard voorzien van een zonneboiler. De warmte in de woning wordt ’s winters gebruikt voor het opwarmen van water en ‘zomers wordt de woning ’s nachts gekoeld met koudebuitenlucht. De standaard vloerverwarming zorgt voor stralingswarmte wat resulteert in een aangename warmte in de woning. Er worden geen radiatoren geplaatst waardoor stof minder kans maakt en de woning optimaal kan worden ingericht. De aanwezige ventilatie met warmteterugwinning zorgt ervoor dat bijna alle warmte wordt teruggewonnen. Dit resulteert in een energiebesparing tot wel 95% t.o.v. van een traditioneel ventilatiesysteem. Het systeem komt dus tevens het mondiale milieu ten goede.

Presentatie fase 6

Op deze dag zal tevens de fase 6 gepresenteerd worden. In de tweede helft van dit jaar zal fase 6 officieel in de verkoop gaan. Deze fase bestaat uit 7 patio- en 8 2-onder-1 kapwoningen; de kavels zijn al in eerder stadium in de verkoop gegaan.

Win een fotocamera!

Naast het bekijken van de in aanbouw zijnde woningen en de start verkoop van de volgende fase, is er ook dit jaar weer van alles te doen voor jong en oud. Zo kunnen de kinderen hun timmervaardigheden toetsen. De kinderen gaan dit jaar een pennenbakje in elkaar zetten én decoreren. Om het allemaal nog leuker en spannender te maken is er tevens een wedstrijd doel schieten georganiseerd, waarmee je notabene een fototoestel kunt winnen! Alle resultaten worden genoteerd. De winnaar krijgt in de week ná de Dag van de Bouw bericht thuis. De prijs is beschikbaar gesteld door Installatieburo Beuling BV.

Ook projecten in Heerhugowaard, Schagen en Leiden opengesteld

In Heerhugowaard is het project 106 woningen Stad van de Zon Plandeel 3 aan de Bruinvis – Gibbon open voor bezichtiging. Aan de zuidzijde van Heerhugowaard, grenzend aan de gemeenten Alkmaar en Langedijk, is een nieuw stedelijk gebied gerealiseerd: ‘Stad van de Zon’. Binnen Stad van de Zon zijn woningen en voorzieningen ingebed in een recreatiegebied dat ruim 170 hectare groot is. Mulder Obdam bouwt hier momenteel 106 woningen in opdracht van Bouwfonds, verdeeld in 84 gerijde woningen en 22 appartementen. Niet alleen de riante verhouding tussen stedelijk en recreatiegebied is bijzonder, ook de ambities voor dit gebied waren uitzonderlijk. Zo is Stad van de Zon geheel CO2-emissieneutraal en bestaat het recreatiegebied naast bos en ecologische zones, uit ruim 75 hectare water van zwemkwaliteit. Dit zijn slechts enkele van de ambities die voor het plan waren vastgesteld en grotendeels al zijn bereikt.

Midden in het centrum van Schagen (Markt 18), op de plaats van het voormalige gemeentehuis realiseert bouwbedrijf Mulder uit Obdam in opdracht van Stichting Markt 18 een cultuurhuis. Een kelder, een souterrain, twee verdiepingen daarop en op het dak ruimte voor de installaties, vormen de nieuwbouw waarin het restant van het gemeentehuis wordt geïntegreerd. In het souterrain dat half verdiept ligt, komt een ouderensociëteit, in de kelder daarachter kunnen jongeren muziek maken en komt de muziekschool. In de overige bouwlagen komen onder andere een bibliotheek en een theater.

Aan het Kooiplein in Leiden realiseert Mulder Obdam –samen met Bot Bouw- een Brede School met 4 basisscholen, gymzalen, gezamenlijke ruimtes, ontmoetingsplein, naschoolse opvang, aula, bibiotheek, peuterspeelzalen, GGD, jeugdzorg en buurtvoorzieningen (10.300 m2), overbouwd parkeren (3.200 m2), koopwoningen (7.650 m2), starterswoningen (1.850 m2) en zorgwoningen (3.150 m2). De totale oppervlakte is 26.150 m2 (BVO). Een prestigieus project dat zeker het bekijken waard is.

U bent van harte welkom om op 2 juni a.s. tussen 10.00 en 16.00 uur een van de opengestelde projecten van Mulder Obdam te komen bekijken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *